Erikoiset talvikuukaudet takana. Leutoa säätä, runsaita vesisateita ja satunnaisia lumisateita. Kunnon lumipeitettä ei maa tänä talvena saanut. Enimmäkseen maa ollut paljaana ja nurmikot viheriöineet. Siilit ei ole nukkunut normaalia horrostaan, vaan ovat olleet liikkeellä koko talven. Taudit jyllää, kun pakkanen ei ole ollut tappamassa viiruksia. Vuonna 2003 oli SARS viirus. Korona viirus on tämän talven vitsaus. 

Virus lähti Kiinasta matkaamaan ihmisten mukana kylväen tuhoaan maailman laajuisesti tappaen heikoimpia. Suomikaan ei tältä välttynyt. Suomessa on nyt vain muutama tartunta, eikä kuolemantapaksia ole vielä ollut. Suomeen virus tuli Kiinan- ja Italian matkaajien mukana. Aika näyttää mitä viirus Suomessa aiheuttaa. 

Päivitys: 12.3.2020  Eilen 11.3 Korona julistettiin maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Suomi lähestyy epidemia alueeksi päätymistä. Ihmisten liikkeitä rajoitetaan ja isot tapahtumat perutaan.

Nyt on kevätkuukaudet virallisesti alkaneet. Kevyt lumipeite, hieman vihreää nurmikkoa ja järvi tuskin saanut jääpeitteen. Aurinko paistaa ja välillä jopa ihan lämmittääkin. Mielikin on valoisampi, kun ulkona on kirkasta.

Nyt on aika miettiä tulevan kesän kukkia ja laittaa siemenet itämään. Tosin siemenet ovat vielä kaupassa, mutta hyvin ehtii vielä ne sieltä hakemaan.  

Kesää odotellessa